torstai 29. syyskuuta 2011

Vielä kevyempää; nudemeikki

Suunnittelin tuossa kesällä eräälle tutulleni häämeikkiä. Hän ei meikkaa juuri ollenkaan, joten täytyi olla hyvin tarkka suunnitelmassa, että käytän meikkiä tarpeeksi _vähän_ kuin että "tarpeeksi". Jopa klassinen keskitumma meikki (siis tavallinen häämeikki) oli hänestä liian tumma, niin siinäpä pitikin sitten vähän pakitella ja kääntää omat ajatukset toisinpäin. Kyllä siinä tunsi taas oppineensa jotain, kun asiakasta piti lukea ja miettiä miten hän ajattelee asiat. Ostin erilaisia nudevärejä, ja suunnitteluvaiheessa lähdin kokeilemaan itselleni ja miettimään mikä voisi hänelle olla hyvä (ja pitihän ne uudet luomivärit päästä tietenkin muutenkin testaamaan x)). Tämmöistä lämpöistä nudehäämeikkiä tuli siveltyä. Morsiamesta minulla ei ole näyttää kuvaa.Liikkuvalla luomella: MAC Phloof
Ulkonurkka: Urban Decay Buck
Luomivako: Urban Decay Naked
Kulmaluu: Urban Decay Virgin

Rajaukset on Buckilla tehty. Kostutin ohuen linersiveltimen ja pyyhkäisin luomiväriin. Ei olisi ollut tietenkään pakollista, jos vielä nudemman haluaa.
  Kulmissa ei ole mitään. Värjään ne itse vaaleanruskeaksi yleensä, joten pääsen vähemmällä kulmissa. x)
 Tummemmissa meikeissä tietysti pakko kestoväristä huolimatta tummentaa. En yleensä henk. koht. niinkään välitä nudemeikeistä, sillä ne ovat juuri semmoisia, että on melkein ihan sama onko naamassasi mitään vai ei. Ennemmin menen meikittömänä, kuin että näen sitä vähääkään vaivaa että olisi pakko sipaista jotain naamalle. Silloin kun meikkaan itseni, niin meikkaan sitten ihan niin että näkyy! Joo, myönnän, tykkään vahvoista meikeistä. Tämä oli kuitenkin semmoinen, mistä tykkäsin, mikä on aika yllättävää minulta. Macin Phloof-sävy on tosi nätti.

Ei muuten tämä kelvannut morsiamelle, kun tätä hänelle kokeiltiin, vaan hän päätyikin siihen, että koko luomelle laitetaan tuota Virgin-sävyä ja sitten vaan rajaukset Virginin ja Buckin sekoituksella. Kasvoille sitten mineraalimeikkipohja ja ihan pieni sipaus poskipunaa. Niin ja ripsiväri tietysti ja pari ripsitupsua liimasin. Sopi kyllä kantajalle hyvin, sillä mitä sitä turhaan tälläämään morsianta, joka ei normaalistikaan juuri meikkiä käytä. Tärkeintä on, että hänellä on hyvä olla juhlissa, eikä niin että peilistä katsoo täysin vieras henkilö ja saa sitten koko sen tärkeän päivän olla epävarmuudessa, että miltä sitä muiden mielestä näyttää. Saati sitten pelätä sitä miltä sitä kuvissa näyttää. Kuvissa on oikeastaan vaan tärkeää se, että iho ei kiiltele ja on suhteellisen tasaisen värinen ja siinä on pientä hehkua. Häämeikin tarkoitus on korostaa morsiamen hyviä puolia.

Aika usein olen kuullut haukkuja (tai sitten paha kello kauas kaikuu) morsiamilta siitä, että kun joku meikkaaja tälläsi väärin/liikaa. Taitava meikkaaja osaa myös meikata riittävän vähän ja kuunnella asiakasta mitä hän oikeasti tahtoo. Vaikka kuinka tekisi mieli, niin morsiamesta ei saisi tehdä mitään "ooh taidonnäytettä", vaikka kuinka visioita pyörisi omassa päässä. Minulle on ainakin tärkeää se juuri, että hänellä on hyvä olla juhlissa ja hänestä itsestä tuntuu että on itsensä näköinen. Ja yleensä pätee asiakaspalveluun muutenkin se, että tehdään sitä mitä asiakas palvelulta toivoo, ainakin niin hyvin kuin vaan voi. Jos se haluaa sitä vaikka kirkuvan keltaista luomelle, sitä laitetaan. Tietysti jos aivan älyttömiä toivomuksia tulee, niin silloin voi koittaa ohjailla että "entäpä jos näin...", niin silloin se asiakaskin voi huomata, että se voikin olla parempi idea. Se on sitä hyvää asiakaspalvelua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti