lauantai 12. marraskuuta 2011

Kuinka saada pitkät kynnet?

Ajattelin vaihteeksi kirjoittaa jotain ihonhoidostakin, kun tähän mennessä blogini kirjoitukset ovat olleet tosi meikkipainotteisia. :) Meikeistä on vaan niin helppo blogata. Tämän postin aihe on tällä kertaa käsien hoidosta ja annan tähän ihan perusneuvoja miten käsiä hoidetaan oikeaoppisesti kotona.

Kädet ovat ihmisen käyntikortti

Käsiin tulee harvemmin kiinnitettyä hoidon puolesta huomiota, vaikka ne joutuvat paljon rasitukselle. Hyvin hoidetut kädet kuitenkin viestivät siitä, että huolehdit ja välität itsestäsi. Repeilleet kynsinauhat ja liuskottuneet kynnet saattavat antaa jopa iljettävän vaikutelman, jos tuollaisia pikkuseikkoja huomaa jossain toisessa ihmisessä.

Huomasin koulussa käsihoitoja harjoitellessa (voi niitä aikoja), että niinä aikoina kynnet kasvoivat hyvää vauhtia ja olivat tosi nätit muutenkin, kun tuli hoidettua ne perusteellisesti ainakin kerran viikossa. Eli tehtiin kynsien kylvetystä, kynsinauhojen kuorintaa, kynsinauhojen siistiminen, viilaus ja käsihieronta. Kädet tuntuivat ihan eri tavalla kosteutetuilta, kun käsivoide todella hierottiin käsiin. Voiteet menevät aika pitkälti hukkaan jos ne vain sivellään iholle. Hieronnassa voide imeytyy parhaimmiten.

Tuolla tuo "käsien kylvetys" saattaa kuulostaa vähän oudolta, mutta sille on se syy, että kynsinauhat pehmenevät paremmin ja kuorinta on helpompi tehdä pehmeisiin kynsinauhoihin. Ja kyllä, kynsinauhojakin kannattaa joskus kuoria. Helpottaa huomattavasti niiden siistimistä. :) Semmonen väkivaltainen manikyyritikulla pukkiminen jää vähemmälle. Toki sitäkin täytyy tehdä jos kynsinauhat kasvavat todella pitkälle kynnen päälle, mutta sitä ei tarvitse tehdä niin paljon ja väkivalloin jos kikkailee noilla muilla keinoilla. Joillain on aika kovat ja paksut kynsinauhat, että niitä voi olla hankalaa sillä pelkällä tikulla ja pehmitysaineella saada siistiksi.

Hoitojärjestys on siis tämä:

 1. Viilaa kynnet (mielellään lasiviilalla).
 2. Kylvetä kynnet (kynsinauhoja myöten).
 3. Kuori kynsinauhat pyörivällä liikkeellä, mikä tahansa kuorinta-aine käy kunhan aine ei ole liian karkeaa (esim. kasvoille tarkoitettu kuorinta-aine käy hyvin).
 4. Levitä kynsinauhavesi / joku muu kynsinauhoja pehmittävä aine kynsinauhoihin vaikuttamaan
 5. "Puki" hellävaraisesti kynsinauhoja taaksepäin mielellään niin, että manikyyritikku on poikittain ja pyörivällä liikkeellä työnnät kynsinauhoja. Tikun päässä kannattaa olla myös ohut tukko vanua, ettei tikku olisi niin kova.
 6. Kuutosvaihe olisi kynsinauhojen leikkaaminen, mutta tulin siihen tulokseen etten suosittele niitä leikattavaksi kotona ollenkaan, koska kaikilla on erilainen käsitys siitä kuinka paljon kynsinauhaa kuuluu olla, vaikka kuinka tässä neuvoisin. Parasta siis on, että käy alan ammattilaisella, eli kosmetologilla hoidattamassa kynsinauhat perusteellisemmin. Mutta noilla edellisillä vaiheilla kyllä pääsee jo hyvinkin pitkälle.
Kosmetologit tekevät myös erikoishoitoja käsille, missä levitetään erilaisia käsinaamioita ja seerumeja, sekä tehdään lämpökinnashoitoja. Niissä yleensä tehdään ihan perus kynsinauhojen siistiminenkin ja ihana käsihieronta. <3 Käsien lihaksissakin on yllättävän paljon kipeitä paikkoja, varsinkin jos kirjoittaa paljon. Hieronta nopeuttaa myös kynsien kasvamista, koska se pistää veren kiertämään.

Tuon lisäksi pitäisi jaksaa myös päivittäin rasvata käsiä ja voidella kynsinauhat. Kädet ja kynsinauhat kannattaa rasvata yöksi, koska yöllä ei pestä yleensä käsiä -> rasvat saavat imeytyä rauhassa.

Säännöllinen hoitaminen auttaa siis kynsiä kasvamaan ja pitämään kynsinauhat kauniina ja kunnossa. Hirveän usealla on se ongelma, että kynsinauhat repeilevät ja tulee sellaisia "tikkuja" mistä tekee mieli vetää. Sitä nykimistä todellakin kannattaa välttää, koska niissä on ne otolliset tartuntaportit kynsivalliin. Kun kädet ovat kauniit ja hoidetut, niitä ei edes tee mieli repiä tai järsiä kynsiä. Vaivan näkeminen on siis todellakin sen arvoista.

Minulle saa muuten esittää toivomuksia aiheista mistä kirjoittelen. Jalkojenhoitopostaus on ainakin tässä suunnitelmissa. :)

1 kommentti:

 1. Hei!

  Sinulle on tunnustus blogissani: http://meikkileikkeja.blogspot.com/2011/11/blog-with-substance.html :)

  VastaaPoista